Със 110 гласа за, 64 против и 10 въздържали се, депутатите

...
Със 110 гласа за, 64 против и 10 въздържали се, депутатите
Коментари Харесай

Пеевски вече е член на Комисията по конституционни въпроси

Със 110 гласа " за ", 64 " срещу " и 10 въздържали се, депутатите утвърдиха Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси. Освободен ще бъде Гюнер Ахмед. 
Прочетете още
Предложението бе подкрепено от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Против се оповестиха 16-имата представители на Българска социалистическа партия в залата, както и 48 депутати от ПП-ДБ. 10 от групата на Промяната се въздържаха.

В гласуването не участваше парламентарната група на  " Възраждане ", като по този метод кворумът падна.

" Възраждане " не гласоподаваха срещу и решението мина, не ги съдете по думите, а по дейностите им ", съобщи от трибуната Искрен Митев от Политическа партия, което взриви залата.

Веднага след него на трибуната излезе и Явор Божанков, а депутатите на Костадин Костадинов се пробваха да попречат на изявлението му. Наложи се ръководителят на Народното събрание да охлади пристрастеностите с 20-минутна отмора.

Преди гласуването Пеевски се срещна с Кирил Петков за диалог за конституционните промени. След това депутатът от Движение за права и свободи разяснява пред БНР: " Нека да забележим, да беседваме. Нали това беше смисълът, вчера ги подкрепихме единствено поради това. Нашият проект може да го видите - той бе раздаден на всички преди година и половина. Обсъждаме го сега, те също имат проект, който чакаме да ни изпратят. Предложенията няма да бъдат единствено " наши " или " ваши ". От всички планове ще създадем един, който дружно ще внесем ", сподели Пеевски.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР